Είμαστε μια παρέα φίλων από την Τσεχία που ζούμε σε μια μικρή πόλη στην Κρήτη. Ξεκινήσαμε να βρισκόμαστε μεταξύ μας για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας παρέα για τον ελεύθερο χρόνο. Οι συναντήσεις μας άρχισαν με τον καιρό να γίνονται πιο οργανωμένες συνειδητοποιώντας πως τα παιδιά μας μέσω των κοινών παιχνιδιών γίνονται πιο συνεργάσιμα μεταξύ τους αλλά και με μας. Λατρεύουν να παίζουμε όλοι μαζί, τους ενθουσιάζει όταν εμείς λαμβάνουμε μέρος σε παιχνίδια τα οποία δημιούργησαν μόνα τους και πως αποκτούν εμπιστοσύνη προς εμάς με εντελώς φυσιολογικό τρόπο. Χαίρονται όταν κάτι δημιουργούν ή καταφέρνουν κάτι καινούργιο. Καλυτέρευσε η συμπεριφορά τους καθώς επίσης και το λεξιλόγιο και οι γνώσεις τους. Καταλάβαμε πως το πιο απλό παιχνίδι μπορεί να λειτουργεί έναντι στην ξενοφοβία και μισανθρωπία. Επίσης συνειδητοποιήσαμε πόσο πλούσια είναι η καλλιτεχνική δημιουργία προσδιορισμένη για τα παιδιά στην Τσεχία και στη Σλοβακία, με ρίζες βαθιά στο 19ο αιώνα με την κορυφαία φάση των δεκαετιών 1970 – 1980 και πως είναι κρίμα να καταναλώνεται μόνο σε αυτές τις δύο χώρες. Και εμείς αποκτήσαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία με τα ίδια μας τα παιδιά, γίναμε πιο δημιουργικές και πιο χαρούμενες. Θα θέλαμε να μοιραστούμε το υλικό που εντελώς αυθόρμητα συλλέξαμε.

Διαβάστε, κάντε μας κριτική, σχολιάστε και προσθέστε δικές σας ιδέες!


Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Αλλάξτε κάρτες με μικρούς μαθητές από το Las Vegas!


Η φίλη μας η  Brittany Delbridge  σκέφτηκε έναν ωραίο τρόπο να μάθει τους μαθητές της πως λειτουργεί το ταχυδρομείο (στην εποχή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλά παιδιά δεν έχουν ιδέα τι θα πει κλασσικό ταχυδρομείο, ότι μπορούν να στείλουν μια κανονική κάρτα την οποία θα γράψουν με στυλό!!!). Μέσω του facebook κάλεσε τους φίλους της να στείλουν από  μια κάρτα στους μαθητές της, θα τη διαβάζουν στην τάξη και θα στείλουν και εκείνοι πίσω μια κάρτα. Μας άρεσε η πρωτοβουλία της. Φυσικά στείλαμε τις κάρτες μας και περιμένουμε απάντηση των μικρών μαθητών από το Las Vegas. Αν θέλετε και εσείς να λάβετε μέρος φτάνει να πάρετε μια κάρτα, να γράψετε ένα μήνυμα για την τάξη της κας Brittany και να τη στείλετε στη διεύθυνση: 

Brittany Lynn Delbridge
4000 Welsch Pony Street
Las Vegas, NV89122
USA

Link To Brittany's fb space: 
http://www.facebook.com/events/184204428386576/?notif_t=plan_user_invited

Ms. Brittany's Preschoolers need Mail!
Reaching out to all my friends and family to send postcards from where ever you are and will be this holiday season to my preschool class. We will be doing a long unit on mail and neighborhoods for the next month and need all the mail we can get!! Each week my students will practice being mailmen and read our mail to the class. We will then be sending our own mail back to you! 
Here are the details:
1. Pick a postcard.
2. Write a little note to Ms. Brittany's class.
3. Send it to me.
4. We will read your mail and send you some back!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου