Είμαστε μια παρέα φίλων από την Τσεχία που ζούμε σε μια μικρή πόλη στην Κρήτη. Ξεκινήσαμε να βρισκόμαστε μεταξύ μας για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας παρέα για τον ελεύθερο χρόνο. Οι συναντήσεις μας άρχισαν με τον καιρό να γίνονται πιο οργανωμένες συνειδητοποιώντας πως τα παιδιά μας μέσω των κοινών παιχνιδιών γίνονται πιο συνεργάσιμα μεταξύ τους αλλά και με μας. Λατρεύουν να παίζουμε όλοι μαζί, τους ενθουσιάζει όταν εμείς λαμβάνουμε μέρος σε παιχνίδια τα οποία δημιούργησαν μόνα τους και πως αποκτούν εμπιστοσύνη προς εμάς με εντελώς φυσιολογικό τρόπο. Χαίρονται όταν κάτι δημιουργούν ή καταφέρνουν κάτι καινούργιο. Καλυτέρευσε η συμπεριφορά τους καθώς επίσης και το λεξιλόγιο και οι γνώσεις τους. Καταλάβαμε πως το πιο απλό παιχνίδι μπορεί να λειτουργεί έναντι στην ξενοφοβία και μισανθρωπία. Επίσης συνειδητοποιήσαμε πόσο πλούσια είναι η καλλιτεχνική δημιουργία προσδιορισμένη για τα παιδιά στην Τσεχία και στη Σλοβακία, με ρίζες βαθιά στο 19ο αιώνα με την κορυφαία φάση των δεκαετιών 1970 – 1980 και πως είναι κρίμα να καταναλώνεται μόνο σε αυτές τις δύο χώρες. Και εμείς αποκτήσαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία με τα ίδια μας τα παιδιά, γίναμε πιο δημιουργικές και πιο χαρούμενες. Θα θέλαμε να μοιραστούμε το υλικό που εντελώς αυθόρμητα συλλέξαμε.

Διαβάστε, κάντε μας κριτική, σχολιάστε και προσθέστε δικές σας ιδέες!


Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Τα καταφέραμε!!! Η Χώρα των παραμυθιών έγινε πραγματικότητα!

Μετά από τέσσερα χρόνια υπομονετικής  δουλειάς καταφέραμε να φτάσουμε στο στόχο μας: να εκδώσουμε μια συλλογή  παραμυθιών από την Τσεχία. Ιδού το αποτέλεσμα!
Το βιβλίο μας αποτελείται από 14 παραμύθια -  παραδοσιακά και μοντέρνα. Μερικά απ' αυτά είχαμε παρουσιάσει στο blog μας:
http://www.mamampampaelate.blogspot.cz/2012/02/blog-post_17.html
http://www.mamampampaelate.blogspot.cz/2011/05/blog-post_6614.html
http://www.mamampampaelate.blogspot.cz/2011/05/blog-post_05.html



Η "παραμυθένια" εικονογράφηση είναι της  ζωγράφου και μουσικού Σοφίας Προύσαλη. 




Ποτέ δεν θα καταφέραμε να φτάσουμε στην έκδοση χωρίς τη βοήθεια της φίλης μας της Εσθήρ Ποθουλάκη, αρχαιολόγου από τον Άγιο Νικόλαο.


Για την επαγγελματική επιμέλεια και συμβουλές ευχαριστούμε στον δημοσιογράφο Άρη Καρρέρ με τον οποίο είχαμε ξανά συνεργαστεί στο βιβλίο " Με τα μάτια των παιδιών" http://www.mamampampaelate.blogspot.cz/2012/03/blog-post_25.html


Το βιβλίο μας , πήρε την τελική του μορφή στα χέρια του γραφίστα Κάρελ Μπιάλεκ. Τον ευχαριστούμε για την όμορφη δουλειά που έκανε αλλά και για την υπομονή που έδειξε στις απαιτήσεις μας. Με τον Κάρελ είχαμε συνεργαστεί και στο βιβλίο του Τάσου Μελετόπουλου που το 2011 εκδόθηκε στα τσέχικα και ονομάζεται Αστροναύτης στη θάλασσα.


Ευχαριστούμε και στις εκδόσεις Powerprint της Πράγας (www.publikace24.czγια την έκδοση του βιβλίου.


Το μεγαλύτερο ευχαριστώ μας αναμφισβήτητα ανήκει  στα παιδιά μας - την Εύα , την Τατιάνα, την Κλεάνθη τον Θοδωρή και τον Οδυσσέα, - για την έμπνευση και την αυστηρότατη κριτική στην επιλογή και μορφή των παραμυθιών. Πιστεύουμε ότι τα αγαπημένα παραμύθια των μικρών μας θα γίνουν αγαπημένα και στα δικά σας παιδιά.



Το βιβλίο μπορείτε να παραγγείλετε επικοινώνοντας μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του μπλογκ μας: verandrebar@gmail.comΤιμή του είναι 13 ευρώ (350 κορώνες) συν έξoδα αποστολής.

1 σχόλιο: