Είμαστε μια παρέα φίλων από την Τσεχία που ζούμε σε μια μικρή πόλη στην Κρήτη. Ξεκινήσαμε να βρισκόμαστε μεταξύ μας για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας παρέα για τον ελεύθερο χρόνο. Οι συναντήσεις μας άρχισαν με τον καιρό να γίνονται πιο οργανωμένες συνειδητοποιώντας πως τα παιδιά μας μέσω των κοινών παιχνιδιών γίνονται πιο συνεργάσιμα μεταξύ τους αλλά και με μας. Λατρεύουν να παίζουμε όλοι μαζί, τους ενθουσιάζει όταν εμείς λαμβάνουμε μέρος σε παιχνίδια τα οποία δημιούργησαν μόνα τους και πως αποκτούν εμπιστοσύνη προς εμάς με εντελώς φυσιολογικό τρόπο. Χαίρονται όταν κάτι δημιουργούν ή καταφέρνουν κάτι καινούργιο. Καλυτέρευσε η συμπεριφορά τους καθώς επίσης και το λεξιλόγιο και οι γνώσεις τους. Καταλάβαμε πως το πιο απλό παιχνίδι μπορεί να λειτουργεί έναντι στην ξενοφοβία και μισανθρωπία. Επίσης συνειδητοποιήσαμε πόσο πλούσια είναι η καλλιτεχνική δημιουργία προσδιορισμένη για τα παιδιά στην Τσεχία και στη Σλοβακία, με ρίζες βαθιά στο 19ο αιώνα με την κορυφαία φάση των δεκαετιών 1970 – 1980 και πως είναι κρίμα να καταναλώνεται μόνο σε αυτές τις δύο χώρες. Και εμείς αποκτήσαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία με τα ίδια μας τα παιδιά, γίναμε πιο δημιουργικές και πιο χαρούμενες. Θα θέλαμε να μοιραστούμε το υλικό που εντελώς αυθόρμητα συλλέξαμε.

Διαβάστε, κάντε μας κριτική, σχολιάστε και προσθέστε δικές σας ιδέες!


Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Κακάο και μυζήθρα;

Λέτε ότι πρόκειται για περίεργο συνδυασμό; 
Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και θα εκπλαγείτε. 

Ανακατεύουμε ενάμιση φλιτζάνι αλεύρι, ένα φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλή, ένα φλιτζάνι ζάχαρη, ένα φλιτζάνι γάλα, μισό φλιτζάνι λάδι, 3 αυγά, 2 κουταλιές κακάο, ένα backing powder. Το μείγμα (που είναι αρκετά ρευστό) χύνουμε σε ταψί στο οποίο στρώσαμε βούτυρο ή βιτάμ και σιμιγδάλι ή φρυγανιά. 
Μετά ανακατεύουμε μισό κιλό μυζήθρα, μισό ποτήρι γάλα, 2 αυγά, μια βανίλια, 2 κουταλιές ζάχαρη, ένα πακέτο άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια. Αυτό το μείγμα βάζουμε σε σακουλάκι ζαχαροπλαστικής και κάνουμε γραμμές έτσι ώστε να δημιουργηθεί δίχτυ. 
Ψήνουμε περίπου μισή ώρα στους 170 βαθμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου