Είμαστε μια παρέα φίλων από την Τσεχία που ζούμε σε μια μικρή πόλη στην Κρήτη. Ξεκινήσαμε να βρισκόμαστε μεταξύ μας για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας παρέα για τον ελεύθερο χρόνο. Οι συναντήσεις μας άρχισαν με τον καιρό να γίνονται πιο οργανωμένες συνειδητοποιώντας πως τα παιδιά μας μέσω των κοινών παιχνιδιών γίνονται πιο συνεργάσιμα μεταξύ τους αλλά και με μας. Λατρεύουν να παίζουμε όλοι μαζί, τους ενθουσιάζει όταν εμείς λαμβάνουμε μέρος σε παιχνίδια τα οποία δημιούργησαν μόνα τους και πως αποκτούν εμπιστοσύνη προς εμάς με εντελώς φυσιολογικό τρόπο. Χαίρονται όταν κάτι δημιουργούν ή καταφέρνουν κάτι καινούργιο. Καλυτέρευσε η συμπεριφορά τους καθώς επίσης και το λεξιλόγιο και οι γνώσεις τους. Καταλάβαμε πως το πιο απλό παιχνίδι μπορεί να λειτουργεί έναντι στην ξενοφοβία και μισανθρωπία. Επίσης συνειδητοποιήσαμε πόσο πλούσια είναι η καλλιτεχνική δημιουργία προσδιορισμένη για τα παιδιά στην Τσεχία και στη Σλοβακία, με ρίζες βαθιά στο 19ο αιώνα με την κορυφαία φάση των δεκαετιών 1970 – 1980 και πως είναι κρίμα να καταναλώνεται μόνο σε αυτές τις δύο χώρες. Και εμείς αποκτήσαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία με τα ίδια μας τα παιδιά, γίναμε πιο δημιουργικές και πιο χαρούμενες. Θα θέλαμε να μοιραστούμε το υλικό που εντελώς αυθόρμητα συλλέξαμε.

Διαβάστε, κάντε μας κριτική, σχολιάστε και προσθέστε δικές σας ιδέες!


Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Προμηθευτείτε δωρεάν ένα βιβλίο!

...έγραψα ένα βιβλίο κι είχα συμφωνήσει με έναν εκδοτικό οίκο για την έκδοσή του. Τελευταία στιγμή άλλαξα τη γνώμη μου: "Πάνω στις μοίρες των ανθρώπων που άδικα υπέφεραν και υποφέρουν, δεν επιτρέπεται να οικονομάει κανένας," και ζητώντας συγνώμη απέσυρα το βιβλίο με απόφαση πως θα το κυκλοφορήσω δωρεάν. Για αυτό ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου στο μπλογκ "Μαμά, μπαμπά, ελάτε να παίξουμε" ότι συμφώνησαν να αξιοποιήσω το χώρο του.
Το βιβλίο "Με τα μάτια των παιδιών" περιγράφει ζωή μιας φτωχής οικογένειας στη Σλοβακία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης της δεκαετίας 1930. Λόγω της επικαιρότητας του θέματος το βιβλίο αυτό αφιερώνεται στους απεργούς χαλυβουργούς όπως και σε όλους τους συντρόφους και συναγωνιστές τους.
Καλούμε τους αναγνώστες του βιβλίου αντί πληρωμής να ενισχύσουν τους απεργούς χαλυβουργούς οι οποίοι κλείνουν τον πέμπτο μήνα απεργίας μην έχοντας άλλη επιλογή πέρα από τη νίκη. Τα στοιχεία του λογαριασμού είναι:  

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
200/623301-52
IBAN: GR4001102000000020062330152
BIC or Swift Code : ETHNGRAA
Δικαιούχος λογαριασμού:
Δημήτρης Λιάκος, ταμίας του Σωματείου

Οι αναγνώστες οι οποίοι  αδυνατούν να συμμετάσχουν οικονομικά, μπορούν να βοηθήσουν μοιράζοντας το βιβλίο στους φίλους και γνωστούς τους, να μας στείλουν τα σχόλια τους, να προσφέρουν ζωγραφιές τους ή των παιδιών τους οι οποίες θα δημοσιευτούν στο μπλογκ μας όπως και στην επόμενη έκδοση του βιβλίου. 

Το βιβλίο "Με τα μάτια των παιδιών" μπορείτε να προμηθευτείτε  κάνοντας click στην παρακάτω εικόνα : 


Βέρα Κλώντζα-Γιάκλοβα
Αρχαιολόγος  &Συγγραφέας
Μέλος της Ένωσης Τσέχων Συγγραφέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου