Τα γλυκά τα οποία δεν ψήνονται είναι μάλλον τα καλύτερα. Αν σας έμεινε ακόμα χρόνος και επιθυμείτε να βελτιώσετε ακόμη το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, διαβάστε παρακάτω:
Για το
ΓΛΥΚΌ ΣΑΛΆΜΙ θα χρειαστείτε:
* 100γρ. χουρμάδες
* 100γρ. αποξεραμένα σύκα
* 50γρ. ξερά φρούτα (μερικά κεράσια, σταφίδες, βερίκοκα)
* 100γρ. μπισκότα ολικής αλέσεως
* 3 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο
* 100 γρ. ινδική καρύδα + περίπου 50γρ. για τελείωμα
* 100μλ. χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Τα μπισκότα σπάμε και τα περιχύνουμε με χυμό πορτοκαλιού να μουλιάζουν. Ψιλοκόβουμε τις χουρμάδες, τα σύκα και τα ξερά φρούτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ομοιόμορφη μάζα. Πρέπει να πλάθεται εύκολα. Πάνω σε μια λωρίδα αλουμινόχαρτο (μήκους περίπου 0,5μ) απλώνουμε λίγη καρύδα. Με βρεγμένα χέρια φτιάχνουμε ένα μπουρέκι το οποίο τελειοποιούμε πάνω στο αλουμινόχαρτο με την καρύδα φτάνοντας στους 2,5 - 3 πόντους στο διάμετρο. Το μπαστούνι που τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο. Από μια δόση θα έχετε δύο μπαστούνια περίπου 40 πόντους στο μήκος.
Βάλτε στο ψυγείο, για μερικές ώρες τουλάχιστον. Κόβεται πριν το σερβίρισμα.
Στην προετοιμασία αυτού τους γλυκού μπορούν να βοηθήσουν και μικρά παιδιά.
Μπορείτε να δοκιμάσετε και διάφορες παραλλαγές (πχ. αντικαταστήστε την καρύδα με τριμμένα αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς, ταιριάζουν και ξερά δαμάσκηνα). Αυτό το ΓΛΥΚΌ ΣΑΛΆΜΙ μπορείτε να φτιάξετε και μετά τα Χριστούγεννα από ψίχουλα από τα γλυκά που σας μείνανε...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου