Είμαστε μια παρέα φίλων από την Τσεχία που ζούμε σε μια μικρή πόλη στην Κρήτη. Ξεκινήσαμε να βρισκόμαστε μεταξύ μας για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας παρέα για τον ελεύθερο χρόνο. Οι συναντήσεις μας άρχισαν με τον καιρό να γίνονται πιο οργανωμένες συνειδητοποιώντας πως τα παιδιά μας μέσω των κοινών παιχνιδιών γίνονται πιο συνεργάσιμα μεταξύ τους αλλά και με μας. Λατρεύουν να παίζουμε όλοι μαζί, τους ενθουσιάζει όταν εμείς λαμβάνουμε μέρος σε παιχνίδια τα οποία δημιούργησαν μόνα τους και πως αποκτούν εμπιστοσύνη προς εμάς με εντελώς φυσιολογικό τρόπο. Χαίρονται όταν κάτι δημιουργούν ή καταφέρνουν κάτι καινούργιο. Καλυτέρευσε η συμπεριφορά τους καθώς επίσης και το λεξιλόγιο και οι γνώσεις τους. Καταλάβαμε πως το πιο απλό παιχνίδι μπορεί να λειτουργεί έναντι στην ξενοφοβία και μισανθρωπία. Επίσης συνειδητοποιήσαμε πόσο πλούσια είναι η καλλιτεχνική δημιουργία προσδιορισμένη για τα παιδιά στην Τσεχία και στη Σλοβακία, με ρίζες βαθιά στο 19ο αιώνα με την κορυφαία φάση των δεκαετιών 1970 – 1980 και πως είναι κρίμα να καταναλώνεται μόνο σε αυτές τις δύο χώρες. Και εμείς αποκτήσαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία με τα ίδια μας τα παιδιά, γίναμε πιο δημιουργικές και πιο χαρούμενες. Θα θέλαμε να μοιραστούμε το υλικό που εντελώς αυθόρμητα συλλέξαμε.

Διαβάστε, κάντε μας κριτική, σχολιάστε και προσθέστε δικές σας ιδέες!


Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

ΚΑΡΟΤΟ & ΜΗΛΟ


Υλικά για δύο παιδιά:
1καρότο
1 μεγάλο μήλο
Χυμός από ένα πορτοκάλι
1 κουταλάκι ζάχαρη ή 1 κουτάλι τις σούπας μέλι.
Καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στο ψιλό τρίφτη, μετά καθαρίζουμε το μήλο και το τρίβουμε στον πιο χοντρό τρίφτη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζάχαρη ή το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγο.
Σερβίρουμε δροσερό.
Προτάσεις:
  • Την ποσότητα του καρότου και του μήλου μπορείτε να αλλάξετε ανάλογα με τις προτιμήσεις. Στα παιδιά συνήθως αρέσει περισσότερο μήλο και λιγότερο καρότο, αν το μήλο είναι αρκετά γλυκό, βάλτε λιγότερο μέλι ή ζάχαρη.
  • Σερβίροντας τη σαλάτα σε όμορφα μπολάκια, διακοσμημένη με κάποιο μπισκοτάκι και δροσερή μοιάζει με παγωτό και ξεγελάει και τους πιο ορθόδοξους εχθρούς των λαχανικών και φρούτων.
  • Τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν ανακατεύοντας τα υλικά ή με το σερβίρισμα.
  • Αν πρόκειται να σερβίρεται τη σαλάτα μόνο σε μεγάλους, μάλλον θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία αν βάζετε χυμό λεμονιού αντί πορτοκαλιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου