Είμαστε μια παρέα φίλων από την Τσεχία που ζούμε σε μια μικρή πόλη στην Κρήτη. Ξεκινήσαμε να βρισκόμαστε μεταξύ μας για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας παρέα για τον ελεύθερο χρόνο. Οι συναντήσεις μας άρχισαν με τον καιρό να γίνονται πιο οργανωμένες συνειδητοποιώντας πως τα παιδιά μας μέσω των κοινών παιχνιδιών γίνονται πιο συνεργάσιμα μεταξύ τους αλλά και με μας. Λατρεύουν να παίζουμε όλοι μαζί, τους ενθουσιάζει όταν εμείς λαμβάνουμε μέρος σε παιχνίδια τα οποία δημιούργησαν μόνα τους και πως αποκτούν εμπιστοσύνη προς εμάς με εντελώς φυσιολογικό τρόπο. Χαίρονται όταν κάτι δημιουργούν ή καταφέρνουν κάτι καινούργιο. Καλυτέρευσε η συμπεριφορά τους καθώς επίσης και το λεξιλόγιο και οι γνώσεις τους. Καταλάβαμε πως το πιο απλό παιχνίδι μπορεί να λειτουργεί έναντι στην ξενοφοβία και μισανθρωπία. Επίσης συνειδητοποιήσαμε πόσο πλούσια είναι η καλλιτεχνική δημιουργία προσδιορισμένη για τα παιδιά στην Τσεχία και στη Σλοβακία, με ρίζες βαθιά στο 19ο αιώνα με την κορυφαία φάση των δεκαετιών 1970 – 1980 και πως είναι κρίμα να καταναλώνεται μόνο σε αυτές τις δύο χώρες. Και εμείς αποκτήσαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία με τα ίδια μας τα παιδιά, γίναμε πιο δημιουργικές και πιο χαρούμενες. Θα θέλαμε να μοιραστούμε το υλικό που εντελώς αυθόρμητα συλλέξαμε.

Διαβάστε, κάντε μας κριτική, σχολιάστε και προσθέστε δικές σας ιδέες!


Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Αρκουδάκια που αρέσουν σε όλους ΑΛΛΙΩΣ πιο εύκολο γλυκό δεν γίνεταιΦτιάξτε ζύμη από αγριοσίταρο (300γρ) ή από απλό αλεύρι (μπορεί να ‘ναι και πολύσπορο), βούτυρο ή βιτάμ (200γρ) και μέλι (100γρ). Βάλτε στο ψυγείο. Μετά κόβεται μπάλες περίπου 7εκ στο διάμετρο και με ένα κύλινδρο ανοίξτε φύλλο σε αλευρωμένο τραπέζι (να μην κολλάει), το οποίο θα είναι περίπου 0,3 – 0,5 εκ. Με ένα φορμάκι – αρκουδάκι κόψε μπισκότα τα οποία μεταφέρετε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ζαχαροπλαστικής. 
 Στην μέση του κάθε μπισκότου τοποθετήστε ένα αμύγδαλο, κλείστε τα «χεράκια», με μια οδοντογλυφίδα σχηματίστε μάτια και μυτούλα και ψήστε στους 150 – 160°C. Μπορείτε φυσικά να βάλετε και άλλους ξηρούς καρπούς. Αν δεν έχετε φορμάκι αρκουδάκι, μπορείτε να τυλίξετε ένα αμύγδαλο σε οποιοδήποτε σχήμα αλλά τα αρκουδάκια με ένα αμύγδαλο αγκαλιά είναι απλός σκέτη γλύκα...
Υ. Γ.
Από μια δόση όπως αναφέρεται παραπάνω, φτιάξαμε 100 μικρά αρκουδάκια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου